2020-09-16 12:57:22• hírek • Bede Emőke

Még mindig sok a szemét a folyóvizekben

A Szamos-Tisza Vízügyi-medence Igazgatóság az augusztusi hónap folyamán közel 200 közigazgatási egység területén tartott helyszíni ellenőrzést, azt vizsgálva, hogy a polgármesteri hivatalok és a helyi tanácsok miként tesznek eleget a vízfolyások tisztán tartására vonatkozó kötelezettségüknek.

Az akció során többek között azt ellenőrizték, hogy sikerült-e tisztán tartani a folyóvizeket és a települések területén található vízelvezető árkokat. A vízügyi igazgatóság munkatársai öt alárendelt megyében tartottak helyszíni szemlét, mely Kolozsban 36, Máramarosban 73, Szatmárban 11, Beszterce-Naszódban 28 és Szilágyban 43 közigazgatási egységet érintett. Azon esetekben, ahol szabálytalanságokat tapasztaltak, a hatóság munkatársai felszólították az illetékes önkormányzatot, hogy mielőtt orvosolják a helyzetet, azaz távolítsák el a szeméthegyeket.


A Szamos-Tisza Vízügyi-medence Igazgatóság ismételten felhívta rá a figyelmet, hogy a polgármesteri hivataloknak kötelességük megőrizni és megóvni a környezetet, karbantartani a vízfolyásokat és megelőzni ezek szennyezését. Ugyanakkor hangsúlyozzák azt is, hogy a különféle cégek és magánszemélyek által lerakott szemét könnyűszerrel áradásokat okozhat, épp ezért mindenkit arra buzdítanak, hogy a hulladéktól ne a folyóvizek mentén szabaduljanak meg.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: